tory located in Tielt - Belgium.","potentialAction":[{"@type":"SearchAction","target":{"@type":"EntryPoint","urlTemplate":"https://www.debra-group.com/?s={search_term_string}"},"query-input":"required name=search_term_string"}],"inLanguage":"nl-NL"}]}

Debra-Group: oog voor milieu en omgeving

Debra-Group heeft oog voor het milieu, en zorgt er in al haar bedrijven en sectoren voor, dat haar ecologische voetafdruk tot het minimum wordt herleid. Hiervoor werden in het verleden al talrijke investeringen gedaan, maar ook in de toekomst blijft de ‘footprint’ van ons bedrijf een essentieel werkpunt.

Your water: your concern!

Alle afvalwaterstromen worden in een intern rioleringsnet verzameld. Via een aeroob biologisch waterzuiveringsnet wordt dit afvalwater gezuiverd en gerecupereerd om onder andere de vrachtwagens te reinigen.

Sinds 1996 investeert Debra-Group op continue basis in de uitbreiding en modernisering van dit net.

Minimum aan restproducten / Recyclage

Naast economische redenen is het vooral vanuit milieutechnisch oogpunt dat Debra-Group zijn restproducten tot een minimum herleidt, daarom streven wij ernaar om ieder product een tweede leven te geven, denk maar aan: Mest, Varkenshaar, Lekbloed, …

Producten niet van dierlijke oorsprong worden gerecycleerd waarna ze via het juiste kanaal het bedrijf verlaten.

Energiebesparing door warmtewisselaar

Bij de verwerking van restproducten, waardoor waterzuivering al minder wordt belast, worden de hete dampen tijdens het kookproces door een warmtewisselaar gestuurd. Hierdoor wordt in tegenstroom koud water opgewarmd tot een temperatuur van 80 à 90°C. Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op:

  • koelsysteem om hete dampen af te koelen wordt overbodig
  • grotendeelse uitschakeling van een stoomketel om heet water te produceren
  • verminderd brandstofgebruik voor deze stoomketel

Eco-verpakking

Eco-verpakking Onze kartonnen verpakkingen zijn voor 95% gemaakt uit gerecycleerde grondstof en voor 100% recycleerbaar bij de eindgebruiker. Debra-Group werkt hiervoor samen met een verpakkingsleverancier, dat ernaar streeft om al haar activiteiten op een duurzame wijze vorm te geven en daarbij de impact op het milieu te minimaliseren met respect voor de geldende milieuwetgeving.

Wagenpark

Ook ons wagenpark is eco-gericht:

  • Groot rollend materiaal rijdt op AD-blue dat na verbranding wordt omgezet in waterdamp
  • Gebruik van Michelinbanden, wat minder weerstand en dus een lager brandstofverbruik impliceert
  • Milieuvriendelijk koelgas als brandstof voor de koelelementen van de frigowagens